1) Найдорожче мило коштує 2800 доларів за шматочок 160 грам. Незвичайне мило з назвою “КАТАР” випустив підприємець з Лівану і крім звичайних інгредієнтів воно містить золоту та алмазну пудру. Це мило ручної роботи справило справжній фурор на виставці ексклюзивних товарів у минулому році і користується великим попитом.

2)Перші згадки про мило датуються 2500 роками до н.е. та дійшли до нас завдяки шумерским глиняних табличках. Судячи із записів, знайденим в Месопотамії, давні шумери змішували воду з деревною золою, кип’ятили її і додавали в неї розтоплений жир. Виходив мильний розчин.

3) Мило в Україні також відомо з давніх часів. Скіфські жінки змішували порошок з деревини кедра і кипариса з водою і ладаном. Виходила мазь з тонким ароматом. Цією сумішшю вони натирали тіло, а потім зіскоблювали її скребком і отримували приємнопахнучу, чисту і ніжну шкіру.

4)Звичайне господарське мило 72%, добре знайоме нам з дитинства, є хорошим антисептиком. Виявляється, коричневе мило, що стало одним із символів дефіциту часів перебудови володіє прекрасними антимікробними властивостям завдяки підвищеному вмісту лугу. Про його властивості знали ще наші прабабусі й успішно використовували для лікування шкірних, грибкових захворювань та їх профілактики, а також для дезинфекцій. За часів світових воєн на фронті і в зруйнованих містах інших засобів дезінфекції просто не було. Про лікувальні властивості господарського мила дерматологи сперечаються і швидше спростовують їх, але тим не менш факт залишається фактом.

5)Історія зародження виготовлення мила у Великобританії базується в основному на тваринному жирі.  Пізніше почали використовувати імпортні рослинні масла, а саме, пальмове, кокосове, маслинове та інші. Це  сприяло розвитку виробництва мила на території морських портів (Лондон, Брістоль).

Після того, як французький учений Луї Пастер на початку XIX в. установив, що бактерії є причиною багатьох хвороб, життєва необхідність особистої гігієни стала очевидна всім. Поступово популярність гігієни збільшувалася.Незважаючи на значні досягнення в області виробництва мийних засобів, а також небувалий технічний прогрес, мило не втратило своєї популярності. Навряд чи хтось стане заперечувати, яке величезне значення грає даний засіб гігієни для підтримки здоров’я та дотримання особистої гігієни. Однак не варто забувати про корисні властивості данного продукта, а тому варто вибирати саме Мило ручної роботи..!!!